Jagodobranie, na obiad ryż z jagodami
-
DST
41.45km
-
Temperatura
22.0°C
-
Sprzęt Kalkhoff
-
Aktywność Jazda na rowerze
Piątek, 26 czerwca 2020 | dodano: 26.06.2020
Ryż z jagodami w własnych wczorajszych przetworów. Mówią, że można jeszcze dodać trochę cukru i śmietany, ale jak dla mnie było by to zepsucie smaku. Oczywiście wybrałem ryż brązowy.
Przepis na zrobienie jagód. Do słoika wsypujemy jagody i dodajemy 1 łyżkę cukru do małego, lub łyżkę do większego. Pasteryzujemy przez 20 minut. Można zrobić i bez cukru.
Wg tego przepisu
https://www.doradcasmaku.pl/przepis-jagody-pasteryzowane-na-zime-289623
Pychota zarówno do ryżu, do samodzielnego pałaszowania, ale świetnie też niewątpliwie pasuje do różnych deserów, lodów itd. choć o tych się odzwyczaiłem.
Dziś zbiór 1,85 kg. Pójdzie kolejna porcja na przetwory.
W planach są też pierogi z jagodami, a może i jagody suszone, do domowej apteczki.